Autor: 021.rs

Novi Sad
16.01.2017.
14:14 > 14:22
Obnova fasada kuća u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave počeće ove godine, saznaje 021.
  • /

    17.01.2017 11:20
    /
    zar nije tito na putu za karadjordjevo prstom pokazao sta treba srusiti tamo gde je pozoriste?
  • Iskusan

    17.01.2017 08:40
    Obavezno u junu
    Očekujem da će se skele postaviti mesec dana pre najčuvenijeg događaja u Novom Sadu.
  • nervirach

    17.01.2017 06:59
    Cek, cek, ne mogu da citam sve komentare, neko je napisao da je zgradaApola isto giodiste kao okolne zgrade? Pa ta je novija i od rugobe od pozorista, Za to treba biti slep pa napisati. I samo lokalci da ne renoviraju. Oni samo prepice spricanom farbom i ajd zdravo. Imamo primer u centru,
  • V

    17.01.2017 06:05
    stručnost?
    odlična vest ali... Ovo je posao za stručnjake iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske... zemalja gde postoje ovakvi istorijski objekti koji su sačuvani i renovirani. Naši "stručnjaci" i partijski direktori nisu dorasli.
    Takođe, šminkanje spolja je polovično rešenje. Stanovnike Podgrađa treba dobro i pošteno raseliti, kako ovi objekti ne bi bili ostavljeni na održavanje onima koji nemaju da plate održavanje ili još gore bili prodati novopečenim bogatašima i skorojevićima koji će ih uništiti kao što su uradili sa vilama oko Futoške ulice i Katoličkog groblja.
  • Stari

    17.01.2017 00:02
    Pesimista?
    Podrzavam obnovu divnih objekata u centru grada i Podgradju,ali se bojim da su sve ovo prazna obecanja grada i Zavoda.Mozda se nesto i uradi,ali obnova vise od sto kuca mislim da nece videti dan.Nadam se da ce odabrati,ako krenu radovi,kvalitetne i strucne izvodjace radova,a ne neku tra la la firmu koja ce upropastiti ornamente i napraviti goru stetu.Ako je ikome jos stalo u gradskoj upravi uz ovaj projekat obnove spreciti rusenje i urbicid u gradu!!!
  • gari

    16.01.2017 23:39
    @/
    Slažem se ja sa tobom da mnogim zgradama tu nije mesto, ali se za Spens ne slažem, dok za SNP ne mogu reći da nisi u pravu. Tuga jedna kad se pogleda neka stara fotografija, i vidi kako smo tu imali red kuća, a koje su porušene da bi se tu sagradila zgrada pozorišta, a još i Apolo Centar... Parkiski Magazin da ne pominjem, njega bi stvarno trebalo porušiti, i napraviti nešto što se bolje slaže sa ostatkom ulice.

    I nemoj da preteruješ sa tim komentarom koliko je stara zgrada Apolo Centra, svako skoro ko na trenutak pogleda samo vidi da nije to tako, ne mora se poznavati istorija grada, Uzimaš jedan primer, i na osnovu njega izvodiš svoj zaključak.

    A i ne treba zamerati ako neko i ne zna nešto od istorije grada, ja recimo još malo pa imam 28 godina, i baš se za vreme mog odrastanja grad poprilično promenio. Još malo pa ćemo imati generacije koje nisu ni videle ovo što je u novije vreme porušeno, kao i ja što mnogo toga nisam video, nego su mi samo moji pričali kako je šta izgledalo.
  • lale

    16.01.2017 22:49
    Veoma se radujem da se nešto kreće po ovom pitanju, ali istovremeno sam zabrinut sposobnošću pomenutog v.d direktora. Mislim da nije dorastao ovom projektu.
  • joca

    16.01.2017 22:04
    gradnja
    Ajde i to cudo da se desi ,
    vec 5 godina grade obican metalni most a nikako da ga zavrse valjda ce ovo na vreme obnoviti.
  • /

    16.01.2017 21:49
    /
    ja jos uvek hocu da se poruse spens i pozoriste kada vec nisu podignute tamo gde je planirano vec su stavljene gde su zbog smisljenog urbicida

    hoce li restaurirati ukrase ili oskrnaviti fasade kao zmaj jovinu ulicu?
    da li ce biti sacuvana ona kucau reljkovicevoj sa artdeko ilikojisuvec ukrasi

    o sadasnjim nsdjanima najvise govori komentar jednog koji je mislio da je zgrada apola istog godista kao i okolne zgrade
  • Zoran

    16.01.2017 20:38
    biser NS-a, Petrovaradin
    Još, "ne tako davne" '91 godine, boraveći u kasarni Podgrađa i prolazeći tim ulicama, zapazio sam pravo, ne otkriveno, zapušteno bogatstvo koje imamo. Sada mogu reći - sanjao sam divan san. Samo me čudi da niko od gradskih očeva to nije primetio (verovatno su slabo tamo zalazili). To je verovatno najveći turistički potencijal na ovim prostorima.
    Od kasarne napraviti zabavni park, a postojeće kanale napuniti vodom. Iseliti stanovnike Podgrađa, ili bar neki deo i od stambenog dela napraviti deo sa restoranima, galerijama, pivnicama (i sam Petrovaradin je imao pivaru) suvenirnicama... Srediti tvrđavu, oplemeniti i sa već postojećim ateljeima, bi imali predivan prostor. Naravno ukinuti saobraćaj kroz podgrađe, kome tu i nije mesto. Ta tri dela bi činila celinu, s kojom bi se malo gradova moglo pohvaliti.
    Čekam već 26 godina, da nekom od gradskih pametnjakovića ovako nešto padne na pamet...pamet. Da - nema je. Kada se samo od sebe sruši, doći će neki i napraviti NS na vodi...izvinjavam se - Ptrovaradin na vodi.
  • ponja

    16.01.2017 20:21
    ovo zaradjuje nama
    Pa sta je sa Satelitom 5 zgrada, trzni centar, 100 pijacnih tezgi i 300 naplatnih parking mesta ce doneti i posle celog veka donositi profit gradu Novom Sadu to jest nama .
  • Bora

    16.01.2017 19:23
    Ovu vlast ne volim, ali se radujem uredjenju Podgradja i centra grada. Ali ne samo šminki, centar je zreo za mnogo toga više, toliko je zapušten i pretvoren u ogromni parking, umesto lepih i funkcionalnih trgova.
  • Bo ze

    16.01.2017 18:02
    Nadam se da se salite
    @Tvrđava da, podgrađe 16.01.2017 • 15:08
    ne

    Da li ste svesni sta pricate? Podgradje je jedina barokna urbanisticka celina u Srbiji i urbanisticki, arhitektonski i istorijski jedna od najvrednijih celina u Srbiji uopste. Tuzno je sto se toliko cekalo na obnovu, ali nadam se da ce konacno zasijati u pravom svetlu!
  • NS

    16.01.2017 17:28
    MA DAJ
    Ako završe do izbora,možda ču poverovati!!!
  • gari

    16.01.2017 16:38
    @Tvrđava da, podgrađe ne
    *facepalm*
    Ti si gori od onog lika što bi da sruši Spens. Sačuvaj bože da si predložio da se to nekako u potpunosti rekonstriše i da ceo Gradić bude pešačka zona. Trebao bi da znaš da Gradić čini celinu sa tvrđavom.

    Ali nadam se da si samo sarkastičan.
  • dobrotvorka

    16.01.2017 16:26
    RADUJEM SE
    Kako dbnovi centra Grada još više (NAPOKON) obnovi Gradića!
  • dr Petrovic

    16.01.2017 15:32
    Ugradnja
    Ala ce se politicari naugradjuvati i naotimati novaca...
    Kostace molovanje kao gradska bolnica.
  • Tvrđava da, podgrađe

    16.01.2017 15:08
    ne
    Podgrađe treba stušiti, kako bi tvrđava zablistala u svom svom sjaju. u pitanju su pacovske rupe koje su vlažne od podruma do tavana i natrag i koje s emogu popravljati večno, što je očigledno cilj oih koji odlučuju o tome.
  • Stevan

    16.01.2017 14:58
    pešačka zona
    Bas sam srecan zbog ove vesti, nadam se da ce jednog dana uvesti i pesacku zonu u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave.
  • novosadjanin

    16.01.2017 14:57
    Dace bog da novosadjani shvate da od turizma mogu da zive lakse i bolje od bilo kog drzavnog posla ili takozvanih stranih investitora!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna